Вінницький суд виніс покарання українському прибічнику "Мотороли"

Вінницький суд виніс покарання українському прибічнику "Мотороли"

Фото: Reuters

23-річний хлопець виявився родом з Вінницької області. 

Сьогодні, міський суд Вінниці на 14 років заочно позбавив волі 23-річного мешканця Калинівки Вінницької області Вадима Майстренка.

Хлопець перейшов на сторону "ДНР" та воював проти українських військових. Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на прес-секретаря суду Катерину Сільницьку.

"Сьогодні колегією суддів, які слухали справу Вадима Майстренка, оголошено вирок, яким за вчинені злочини його позбавлено волі на 14 років. Судили чоловіка заочно, позаяк наразі він перебуває на непідконтрольній Україні території", - повідомила Сільницька.

Майстренка визнали винним за статтею "Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної ор­ганізації", - додала вона.

Як стало відомо, Майстренко під супроводом бойовика "Мотороли", який тоді керував незаконним терористичним групуванням "Спарта" знаходився у Донецькому аеропорту під час його захоплення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація у бойовиків на окупованих територіях значно погіршується. За перші дні 2016 року 13 бойовиків втекли з позицій в Донецькому аеропорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація