Винуватцям кривавої стрілянини на Житомирщині загрожує довічне ув'язнення – прокуратура

Винуватцям кривавої стрілянини на Житомирщині загрожує довічне ув'язнення – прокуратура

Винуватцям кривавої стрілянини на Житомирщині загрожує довічне ув'язнення – прокуратура

Фото: ГУ НП у Житомирській області

В області оголошений план-перехоплення. 

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за стрілянини в Олевську Житомирської області, внаслідок якої загинула одна людина і поранені ще шестеро.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

За фактом інциденту відкриті справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), п. 1, 7 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів) КК України. Досудове розслідування здійснюють обласна Нацполіція та прокуратура.  Злочини вказаної категорії караються позбавленням волі на строк від 10  до 15  років або довічним позбавленням волі.

За даними прокуратури, 16 січня в Олевську  близько 00.30, стався конфлікт між місцевими жителями та іншими особами, які застосували автоматичну зброю. Внаслідок інциденту поранено семеро людей, один з яких від одержаних вогнепальних поранень помер у лікарні.

Після стрілянини зловмисники сіли в автомобілі та зникли з місця події.

"На місце події відразу виїхала оперативна група правоохоронців, у складі якої – керівництво Коростенської місцевої прокуратури. Наразі в Олевську працюють правоохоронці, триває огляд місця події, вилучаються гільзи, фрагменти вибухового пристрою та інші докази, встановлюються свідки та очевидці події", - йдеться у повідомленні.

У Житомирській області оголошено оперативний план-перехоплення "Сирена". Розслідування кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури Житомирської області.

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 16 січня в центрі Олевська, що в Житомирській області, сталася кривава стрілянина. За попередньою інформацією обласної поліції, конфлікт виник на побутовому ґрунті, а також внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини.

Зазначається, що внаслідок інциденту вогнепальні поранення отримали семеро осіб. Четверо з них жителі Олевського району, ще троє – львів'яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація