Сенцова кинули за ґрати на 20 років

Адвокати оскаржуватимуть рішення суду.

В російському Ростові-на-Дону оголосили вирок українському незаконно ув'язненому режисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку, повідомляє кореспондент ТСН.

Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років. У судовому засіданні оголосили перерву.

На засіданні присутні близько сотні журналістів, окрім російських та українських, є представники преси з Британії, Голландії та інших країн. Також присутній український консул, дипломати Британії, Франції та ЄС. Як і на всіх засіданнях, поруч була мама Сенцова.

Прокуратура вимагала для режисера Олега Сенцова 23 роки ув'язнення у колонії суворого режиму. Для Кольченка вимагали 12 років ув'язнення. Вирок не є кінцевим, його оскаржуватимуть у апеляційному суді. Крім того, адвокати Сенцова звернуться до європейського суду з прав людини, і наполягатимуть на повному виправданні режисера.

Нагадаємо, 11 травня 2014 року Сенцов вийшов на акцію протесту в Сімферополі, де був затриманий ФСБ РФ за підозрою в тероризмі. За деякий час Сенцова перевезли до Москви, у слідчий ізолятор в Лефортові. Читайте історію ув'язнення режисера.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація