Вищий спеціалізований суд розглянув передачу кордону України у приватну власність

Вищий спеціалізований суд розглянув передачу кордону України у приватну власність

На Закарапатті судяться за землі біля самісінького кордону / Фото: ТСН.ua

Рішення суду не до кінця зрозуміле, справа триватиме.

Вищий спеціалізований суд України повернув до суду першого рівня справу про ділянку державного кордону між Закарпаттям та Угорщиною. Рік тому Держагентство земельних ресурсів виділило землі, які безпосередньо межують з угорським тереном, у приватні руки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Через це прикордонники втратили доступ до кількох кілометрів кордону, чого цілком достатньо для неконтрольованого потоку контрабанди. Про це неофіційно кажуть у прикордонній службі.

Держава у вигляді прокуратури двічі вигравала цю справу. Але власник не заспокоївся та позвався до вищого спецсуду. І вже там судді постановили, що справу про повернення земель із приватних рук у державні потрібно переглянути. Хоча саму видачу земель вищий спецсуд при цьому визнав незаконною.

"Тут є важливий момент, що якщо суд касаційної інстанції погодився з аргументами щодо незаконності наказу, значить, він погодився з тим, що це землі оборони, які не підлягають відчуженню. Будемо робити все, щоб виграти в суді першої інстанції про витребування в останнього набувача", - пояснила заступник керівника відділу ГПУ Наталія Сахно.

Як повідомлялося, днями на Закарпатті стріляли по гелікоптеру. Це сталося на українсько-словацькому кордоні біля села Порошкове.

 

ВССУ повернув до суду першого рівня справу про ділянку кордону між Закарпаттям та Угорщиною

ВССУ повернув до суду першого рівня справу про ділянку кордону між Закарпаттям та Угорщиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація