Соломія Вітвіцька та партнер проекту "Переможці" побували на сертифікації українських протезистів

Соломія Вітвіцька та партнер проекту "Переможці" побували на сертифікації українських протезистів

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Вітчизняні фахівці протягом місяця навчатимуться у Чеда Нілсона.

В Україні вперше за державний кошт виготовлено міопротез часткової ампутації руки. Чотири українські протезисти отримали сертифікаційні дозволи на їх встановлення.

Відтепер сучасні протези, виготовлені в Україні, для ветеранів АТО – це реальність. Вчора, восьмого грудня, на базі Київського протезного державного підприємства четверо українських протезистів отримали сертифікати на встановлення найновіших протезів при ампутації та частковій ампутації кисті рук. Це стало можливим завдяки великій праці Канадсько-Українського Міжнародного Фонду Підтримки Протезування на чолі з керівником Антоніною Кумкою.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Під час процедури сертифікації була присутня також куратор мультимедійного соціального проекту "Переможці" та ведуча ТСН – Соломія Вітвіцька.

До України також завітав і канадський протезист Чед Нілсон, аби особисто сертифікувати наших фахівців та представити найсучасніші технології протезування. Протягом місяця закордонний спеціаліст буде безкоштовно навчати українських протезистів у різних містах обслуговувати найсучасніші протези, аби українські поранені мали шанс лікуватися вдома.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Чед Нілсон вже протягом двох років співпрацює з українськими представниками протезування та соціально-мультимедійним проектом "Переможці" зокрема. Десятки поранених отримали його професійну допомогу протягом останнього часу, а зараз це стало можливим зробити це в рамках державного фінансування від Державної Служби у Справах Ветеранів АТО.

Соломія Вітвіцька та Олексій Цапенко / Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Це великий крок і новий рівень надання протезно-ортопедичних послуг в нашій країні. Це дає можливість українським хлопцям обслуговувати, ремонтувати і ставити протези тут, в Україні. Без виїздів закордон та нерозтрачуючи бюджетні кошти неналежним чином", - прокоментувала новину ведуча ТСН на 1+1 та куратор проекту "Переможці" Соломія Вітвіцька.

Соломія Вітвіцька та Олексій Цапенко / Фото: прес-служба каналу "1+1"

Антоніна Кумка підкреслила: "Наша команда працює системно. Ми намагаємося не латати діри, а розвивати українську протезну галузь в цілому, аби кожен пацієнт міг отримувати хороший сервіс і якісні протези, по всій Україні".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Зазначимо, цієї суботи, 10 грудня 2016 року, у Кропивницькому відкриється виставка "Переможці", присвячена захисникам, які постраждали в зоні АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація