Військова прокуратура повідомила про підозру бойовику "Гіві"

Військова прокуратура повідомила про підозру бойовику "Гіві"

Фото: vk.com/Сводки от ополчения Новороссии

За вчинені злочини бойовику "світить" до 15 років позбавлення волі.

Головна військова прокуратура повідомила про підозру ватажку незаконного збройного формування "Сомалі" бойовику "Гіві".

Про це повідомили в управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

"Зокрема, Толстих інкримінується те, що він у період із травня 2014 року по січень 2015 року, перебуваючи у містах Слов'янськ, Іловайск і Донецьк, будучи ватажком незаконного збройного формування "Сомалі", виконуючи відведену йому роль у веденні агресивної війни проти України, організовував та особисто вчинив збройні напади на представників сил АТО, а також жорстоке поводження і тортури щодо полонених військовослужбовців ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили у відомстві, бойовику, справжні дані якого - Михайло Сергійович Толстих, повідомили про підозру у створенні, керуванні та участі в терористичній організації, співучасті у веденні агресивної війни та у порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстокому поводженні з військовополоненими, а також викрадення людей та позбавлення їх волі. За вчинені злочини терористу "світить" до 15 років позбавлення волі.

Також зазначається, що прокуратура планує звернутися до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування у зв'язку з тим, що "Гіві" переховується на території Донецької області.

Нагадаємо, раніше МВС оголосило у розшук бойовика "Гіві". Відповідну інформацію оприлюднено у розшуковій базі на офіційному сайті МВС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація