Військове паломництво: півтори тисячі бійців прийшли до богородичної святині на Тернопільщині

Військове паломництво: півтори тисячі бійців прийшли до богородичної святині на Тернопільщині

Фото: mapio.net

Цьогорічна проща солдат і офіцерів виявилася наймасовішою за всі роки проведення.

Військове паломництво відбулося до Марійського духовного центру на Тернопільщині. Щонайменше півтори тисячі українських вояків вклонилися Зарваницькій іконі Божої матері, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кадрові військові, курсанти, ліцеїсти, нацгвардійці та прикордонники вишукалися на невеликому подвір'ї старої церкви у селі. До ікони прийшли військові різного віку, у різних чинах, холостяки та з родинами. "Кожен хоче помолитися, згадати щось, звернутися до Бога з якимось проханням. Помолитися за своїх побратимів, кого немає зараз ним", - розповів заступник командира військової частини А1267 Олександр Верстюк.

Офіцер Тарас Тимків боронив Донецький аеропорт. Він зізнається, що досі важко згадувати пекельні дні і ночі. Саме відтоді не знімає натільний хрестик, подарований матір'ю. "Бог помагає, я переконався в цьому особисто. Були такі моменти, я вважаю, Бог мені поміг", - каже командир групи військових.

Майбутні моряки подолали довгий шлях з Одеси, щоб побувати на місці явлення Богоматері. Їхній капелан уже має досвід АТО. "Коли дивишся в лице смерті, не віруючих не існує. Через величезну кількість наших заходів, в тому числі і через прощу, ми стараємося накраще поміняти всередині середовище нашої армії", - каже капелан Військово-Морських Сил отець Олександр Смеречинський.

У паломницькому марші поруч з військовими йдуть їхні дружини та діти. Вони прийшли, аби набратися сили, щоб чекати, підтримувати і розуміти своїх чоловіків, адже війна робить їх іншими. "Для того, щоб служити, треба вірувати в те, що ти робиш. Для чого ти це робиш – для своєї держави", - пояснює офіцер Держприкордонслужби Роман Марченко.

Селяни, які на узбіччі вітають колону незвичних паломників у військовій формі, навіть плачуть. "Поможи їм, Господи, бережи їх від куль", - кажуть вони.

Загалом це уже восьма військова проща до греко-католицької святині. Паломників-військовослужбовців щоразу більшає.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Бажання вклонилися іконі Божої матері зібрало сотні військових на Тернопільщині

Бажання вклонилися іконі Божої матері зібрало сотні військових на Тернопільщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація