Військові попередили, що ухилянтів від мобілізації заноситимуть до "чорного списку"

Військові попередили, що ухилянтів від мобілізації заноситимуть до "чорного списку"

Ухилянтів будуть заносити до "чорного списку"

Скільки людей уже в "чорному переліку", поки що таємниця. 

У перший тиждень мобілізації у військкоматах за повістками та добровільно шикуються на медогляди, а в Міноборони звітують, що перевиконують плани. А от охочих ухилитися від мобілізації вирішили тепер заносити до "чорного переліку", йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Тих, хто пробує ховатися, вже заносять до "чорного списку". Міноборони створює Єдиний реєстр військовозабов'язаних. Нині туди вписують тих, хто від мобілізації ухиляється. 

"У подальшому ці списки будуть подані до МВС і Генштабу збройних сил України, де будуть проведені заходи щодо притягнення до відповідальності згідно законодавства України", - розповів прес-секретар Міноборони. 

Закон за ухилення від мобілізації передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Скільки людей уже в "чорному переліку", поки що таємниця. У Міноборони лише натякають, що таких небагато. По всій країні, кажуть, наприкінці минулого тижня, оповістили майже 62 тисячі військовозобов'язаних.  

У військкоматах за повістками та добровільно шикуються на медогляди

У військкоматах за повістками та добровільно шикуються на медогляди

"Ми йдемо з певним випередженням тих намічених планів. Є області, де стовідсоткове оповіщення. Хмельницька, Полтава, наближаються до них Вінницька, Київ, Чернігів, Херсонська, Миколаївська. На Донеччині виконане планове оповіщення на 66 відсотків", - запевняють військові.

Упродовж наступних трьох місяців лави Збройних сил мають поповнити 50 тисяч людей, ще два етапи мобілізації заплановано на весну та літо. 

Раніше повідомлялося, що спецслужби РФ хочуть зірвати мобілізацію панікою у соцмережах та підставними "солдатськими матерями" 

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація