Військові про нову форму: телепузики повертаються

Військові про нову форму: телепузики повертаються

Фото: Facebook/Степан Полторак

Однострої виглядають незграбно на чоловіках із зайвою вагою.

За тиждень українське військо перевдягнеться у нові однострої. Форма з приталеним силуетом, незвичними деталями і новими кольорами буде продемонстрована вже на параді з нагоди Дня Незалежності, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У новій формі бійці вже марширують на репетиціях у військових частинах під Києвом. На Хрещатику ж тестову ходу здійснювали в польовій формі. Танкіст Владислав цьому радіє. "Люди, як побачать, вони будуть з нас сміяться", - вважає він. Бо, каже, сидить вона не на всіх гарно – люди щільної комплекції виглядатимуть у ній кумедно. "Ми називаємо це: телепузики повертаються", - каже військовий.

Приталений силует, незвичні деталі та нові кольори: українське військо одягнеться у нову форму

Приталений силует, незвичні деталі та нові кольори: українське військо одягнеться у нову форму

Один із творців нової форми митець Олексій Руденко каже, що однострої фактично створили волонтери – художники, історики та дизайнери. В них навіть не було офісу – зустрічалися, вигадували та малювали в кафе. "Українське військо має бути українським. Якісь специфічні елементи мають бути, і джерелом для натхнення тут може бути тільки досить короткий період першої незалежності 1917-1921 років", - пояснює він.

Тетяна та Олексій Сопіни створили викрійку та зшили перший екземпляр нового однострою. Два десятки років вони шиють форму для кіно та військових реконструкцій, тому про кітелі та кашкети знають усе. Кажуть, коли малювали українську військову форму, спеціально робили незручною для товстунів. "Щоб не приховували брюхо, нажрані боки, вкрадені сухпайки і так далі. Ми хотіли отримати вигляд людини, яка слідкує за собою, підтягнута, спортивна", - каже Олексій.

Нової форми поки що замовили тільки 2 тисячі комплектів – для параду. На фабриці, де її шиють, не дуже вірять у те, що вона сподобається військовим. "Я, правда, не знаю, якщо це буде запроваджено, як воно виглядатиме. Підтягнутий – це добре, коли молодий і красивий. Може, коли в нас буде контроль ваги, спортивної форми – тоді так", - каже голова правління "Астра Люкс" Ольга Сергєєва. Після параду нову форму ще кілька місяців тестуватимуть. Перевдягнути армію у нові однострої повністю планують протягом двох років.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація