Військові з херсонського полігону зачастили до магазинів і банкоматів на танках

Військові з херсонського полігону зачастили до магазинів і банкоматів на танках

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Місцеві з навколишніх сіл скаржаться на нетверезих військових

По гроші в банкомат на танку. А звідти в магазин по горілку. Жителі Цюрупинського району Херсонщини скаржаться, що на полігоні постійно проводять військові навчання, а у вільний час вояки відпочивають як можуть і навіть їздять на танках на закупи до крамниць, про це йдеться в ТСН.16.45.

Місцеві волонтери зняли відео. Вони проїхались навколишніми селами і розпитали людей, як поводяться військові у вільний час.

"До банкомату, бачили, на танку під'їхали. Де це бачено, гроші знімати на танку", - каже місцева мешканка.

"Під'їжджає майор п'яний, як цей саме, знімає з банкомату гроші, під'їжджає до магазину, беруть горілку, беруть пиво ящиками", - додає інша.

Продавчиня Анжела у селі Пролетарка теж чула такі історії. Але, каже, до них за горілкою не їздять.

Люди позитивно оцінюють заборону продажу спиртного для військових. Але, кажуть, кому треба, той все одно знайде.

Усі скарги селян врахували, тепер боротимуться із самогоноварінням та продажем алкоголю у магазинах, каже голова Ради нацбезпеки та оборони Херсонської області. Також збираються провести виховні бесіди у військових частинах. І медогляд на місці. Досьогодні, аби зафіксувати, що боєць п'яний, його треба було доправляти до лікарні.

"Ми виділяємо медичний персонал з обладнанням, для того, щоб проводити серед військових за участю військової служби правопорядку медичні обстеження для військових, які, за зовнішніми ознаками, перебувають у алкогольному сп'янінні", - каже голова Ради нацбезпеки та оборони у Херсонській області Володимир Клюцевський.

За кілька днів, відколи медики стали виїжджати до військових частин, вже знайшли 15 нетверезих мобілізованих. Їх позбавили премій та оштрафували. Листи головам сільрад із проханням заборонити продаж спитного, розішлють наступного тижня.

Жителі Цюрупинського району Херсонщини скаржаться на військових, що їздять на закупівлі на танку

Жителі Цюрупинського району Херсонщини скаржаться на військових, що їздять на закупівлі на танку

Повʼязані теми:

Наступна публікація