Військові з Криму розповіли, чи була можливість силовим шляхом відстояти півострів

Військові з Криму розповіли, чи була можливість силовим шляхом відстояти півострів

Офіцер переконує, що під час анексії Криму його військові не були деморалізовані.

Командир гірсько-піхотного батальйону 36-ї бригади берегової оборони у Криму (2010-2014 рік) Юрій Головашенко заявив, що під час анексії його військові не були деморалізовані.

На питання ведучого програми "Право на владу" Олександра Моторного щодо того, чи була можливість силовим шляхом відстояти Крим, український офіцер відповів:

"Я б не сказав, що військові у Криму буди деморалізовані. Особисто мій батальйон повернувся з тактичних навчань 4 жовтня 2013 року. Виконував завдання щодо організації блокування та знищення НЗФ у гірській місцевості. Повернувся батальйон із нормальною оцінкою. Батальйон існував 4 роки та виконував завдання кожен рік. Батальйон виходив по тривозі зі  всією технікою із боксів. Він був повністю укомплектований контрактниками . Ще була танкова рота, гаубична самоходна батарея. Тому сказати, що там не було нормально підготовлених військ – це не вірно", - заявив Головашенко.

Нагадаємо, що РНБО розсекретила стенограму історичного засідання під час анексії Криму. Завдяки стенограмі стало відомо, що під час засідання Олександр Турчинов єдиний проголосував за введення воєнного стану в Україні.

У Криму були боєздатні війська, готові дати відсіч окупанту – військові півострова

У Криму були боєздатні війська, готові дати відсіч окупанту  – військові півострова

Повʼязані теми:

Наступна публікація