Визначено дату першого суду у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Визначено дату першого суду у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

На лаві підсудних троє осіб.

Процес у справі Грибовицької трагедії відбудеться 1 лютого. Таке рішення ухвалив Жовківський райсуд Львова, повідомляє кореспондент ТСН.

Сьогодні відбулось підготовче засідання, на якому й визначили дату. Вважають, що матеріалів достатньо для початку процесу.

На лаві підсудних троє осіб: директор КП "Збиранка" Богдан Горбаль, Борис Плащенко, начальник полігону Олександр Куприч. Від коментарів обвинувачені відмовляються.

Як повідомили прокурори, судитимуть за статтями "службова недбалість, що потягла тяжкі наслідки" та "порушення вимог технічної безпеки при експлуатації споруд, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків".

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

Як повідомлялось, прокуратура Львівської області оскаржила рішення суду щодо невизнання протиправної бездіяльності мера Львова Андрія Садового та виконавчого комітету міськради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

У Львові відбулось підготовче засідання у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

У Львові відбулось підготовче засідання у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Повʼязані теми:

Наступна публікація