Влада анексованого Криму пообіцяла у неділю підключити третю гілку енергомосту

Влада анексованого Криму пообіцяла у неділю підключити третю гілку енергомосту

Влади анексованого Криму пообіцяли в неділю підключити третю гілку енергомосту / Фото: Reuters

Жителів окупованого півострова попередили про можливі перебої зі світлом.

Влада окупованого Криму заявила про підключення третьої гілки енергомосту, яке має відбутися вранці в неділю 28 лютого.

Керівниця так званого Керченського РЕМ Олександра Забєліна уточнила, що "28 лютого з 5 ранку до 22 години 29 лютого в Криму можливі обмеження електроенергії у зв'язку з підключенням третьої лінії енергомосту в районі станиці Вишестеблієвська".

"Інформуємо жителів про те, що в найближчу добу можливе обмеження перетікання електроенергії з Кубані з 142 до 130 Мегават в зв'язку з введенням в дію черговий лінії енергомосту", – додала вона.

На офіційному сайті кримського підприємстві "Крименерго" якої-небудь інформації про підключення третьої гілки енергомосту на даний момент немає.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження в результаті вибуху електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, за якою передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилося дію контракту з постачання електрики на півострів.

Зараз аннексированный Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, відбуваються часті аварії. Багато жителів скаржаться на несправедливе розподіл електроенергії по регіонах.

Повітряний простір над окупованим Кримом залишається закритим

Повітряний простір над окупованим Кримом залишається закритим

Наступна публікація