Власник приголомшливого "миколаївського метро" є Героєм України

Власник приголомшливого "миколаївського метро" є Героєм України

Фото: Прес-служба СБУ

Затриманого на хабарництві посадовця вже транспортували до Одеси.

Підземні тунелі під будинками першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука в народі вже назвали "миколаївським метро". У місті вибухнув найбільший корупційний скандал за останній час, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У прокуратурі звітують про викритий повний ланцюг незаконної діяльності чиновників і бізнесменів. До затримання фігурантів долучилися працівники СБУ.

При затриманні посередника, котрий мав доправити хабар чиновнику, правоохоронцям довелося застосувати зброю. Адже втеча на автомобілі в центрі міста могла бути небезпечною для оточуючих.

Сам Микола Романчук упродовж багатьох років керував судобудівним заводом і навіть має звання Героя України.

Під час обшуків у його кабінеті знаходять велику суму грошей – валізу з 300 тисячами доларів. Але не валюта вражає навіть бувалих слідчих – під будинком виявлено цілу мережу підземних тунелів, у стіни яких вмонтовані сейфи з золотими злитками, антикваріатом та іншими коштовностями.

Про існування такого підземелля пд їхніми городами сусіди не здогадувалися.

Усі ці знахідки, кажуть в СБУ, результат операції, яка тривала півтора місяці. Усього затримано чотирьох осіб . Окрім першого заступника губернатора і затриманих під час погоні, за грати потрапив і заступник голови Єланецької райадімністрації. Його і Романчука перевезли у СІЗО сусідньої Одеської області – аби вони не могли впливати на місцевих суддів.

Кореспондент ТСН Олександр Шилко

У Миколаєві затримали першого заступника губернатора за підозрою в хабарництві

У Миколаєві затримали першого заступника губернатора за підозрою в хабарництві

Повʼязані теми:

Наступна публікація