Власнику згорілого будинку для літніх людей оголосили підозру

Власнику згорілого будинку для літніх людей оголосили підозру

Фото: Reuters

Вцілілих пенсіонерів перевезли до реабілітаційного центру з шашликами, сауною і більярдом.

Власнику притулку для людей похилого віку, де позаминулої ночі живцем згоріли 17 пенсіонерів, сьогодні оголосили підозру. У вівторок суд обере йому запобіжний захід, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На попелищі сьогодні ні душі. Біля згарища лишень букет квітів і дві свічки. Позаминулої ночі в цих стінах згоріло майже два десятки людей.

У притулку для старих було 35 пенсіонерів, з ними дві няні. Одна з них відчайдушно кинулася на допомогу. Трьох витягла, коли пішла за четвертою людиною – не повернулася. Згодом з'ясується, що загибла доглядальниця працювала неофіційно, її родичі й досі не звернулися до правоохоронців.

Пенсіонери в цих стінах перебували згідно з угодами – там прописаний строк і ціна проживання: від 6 до 10 тисяч гривень. Що доглядали тут родичів небідних людей – свідчать і машини, на яких приїхали відвідувачі після пожежі.

Будинок для літніх людей спалахнув через погану електропроводку

Будинок для літніх людей спалахнув через погану електропроводку

Із згарища вдалося врятувати 18 пенсіонерів. Пятеро з опіками в лікарні. Решта – за шлагбаумом іншого закладу. Хоч на ньому і висить оголошення, що з технічних причин він не працює – на гойдалці катаються пан Григорій та пані Олександра.

"Ми були там. Нас звідти витягували. Мене витягли з вікна, а дівчинка загинула у хаті", - кажуть старенькі.

Туди їх привезли діти. Їх усе влаштовувало.

"Ми жили непогано. За нами доглядали. На вечерю кашу варили, і на сніданок. А обід привозили з ресторана", - розповідають пенсіонери.

У розмову втручається пані. Вона вимагає дозволу на знімання, але де його взяти і хто тут головний – не каже. "Ми зачинені, ми не працюємо", - заявила вона.

Заклад, куди перевезли вцілілих, офіційно називається реабілітаційний центр. У ньому можна пожарити шашлики на березі озера, а ще відвідати сауну за 450 грн та зіграти у більярд за 100 грн.

Заклад, за даними правоохоронців, належить тій самій людині, що й згорілий притулок. В обласній адміністрації обіцяють до четверга перевірити всі приватні структури, де доглядають не тільки за старими, а й дітьми та хворими.

Спеціально створена урядова комісія перший звіт про причини пожежі обіцяє оприлюднити за місцяць. У поліції закликають громадян телефонувати до них і розказувати, хто по сусідству займається доглядом за людьми.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація