Водій BMW, який влаштував смертельні перегони з поліцією, ігнорує повістки на допит

У МВС попередили, що після третього неприбуття оголосять його у розшук і примусово доправлять на допит.

Водій BMW Роман Хропачевський, який на шаленій швидкості тікав від поліції, що призвело до загибелі людини, двічі не з'явився на допит в управління поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник очільника МВС Зорян Шкіряк.

"Протягом останніх трьох діб слідчі Нацполіції офіційно повідомляли Хропачевському з'явитися в слідче управління Нацполіції Голосіївського району міста Києва. Публікуємо повістки, щоб не було ніяких питань та інсинуацій, їх підписали його адвокати", - наголосив він.

За словами Шкіряка, водій BMW до управління 24 і 25 лютого не з'явився. Тож, його повторно викликано і на завтра, 26 лютого, на 10 годину ранку.

Водночас, як пояснив радник Авакова, якщо Хропачевський продовжить ігнорувати законні вимоги слідчих Нацполіції, його буде оголошено у розшук, а також правоохоронці задіють усі заходи для примусового доправлення на допит.

"Наразі, у нас є всі підстави вважати, що він може ухилятися від слідства і переховуватися. Хто йому радить порушувати закон, можна лише здогадуватися", - додав Шкіряк і закликав водія BMW самостійно прийти і засвідчити.

Зазначимо, раніше водій BMW, який на шаленій швидкості тікав від поліції, пручався отриманню підозри. Проте поліцейські зачитали текст підозри у присутності свідків і зняли це на відео.

Нагадаємо, вночі проти 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва. 18 січня столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців. 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Повʼязані теми:

Наступна публікація