"Батькові українських дронів" влаштували унікальний похорон

"Батькові українських дронів" влаштували унікальний похорон

Волонтера "Чубаку" провели в останній путь, наче офіцера Збройних сил

Салюти на честь загиблого лунали по всій зоні АТО, а біля труни стояли високі чини з Міноборони.

По всій лінії фронту сьогодні лунали автоматні черги. Це були залпи військового салюту на честь загиблого Володимира Кочеткова, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Волонтер на прізвисько "Чубака" підірвався на розтяжці під час виконання бойового завдання. Володимир був розробником безпілотників для українського війська. За допомогою його дронів наша розвідка та артилерія відтепер мають очі та вуха.

Чи не вперше цивільну людину, волонтера, проводжали в останню путь, як бойового офіцера. Біля труни стояла почесна варта, на прощання прийшли генерали та високопосадовці Міноборони.

Кочетков загинув під час бойового завдання. Його група мала встановити спеціальне обладнання для спостереження на лінії зіткнення. Він підірвався на розтяжці, але врятував життя дівчині, що була поруч.

"Він помітив розтяжку та сказав їй відійти. Це була дуже складна розтяжка, нестандартна", - розповів командир підрозділу аеророзвідки Натан Хазін.

У зоні АТО загинув волонтер Володимир Кочетков

У зоні АТО загинув волонтер Володимир Кочетков

Українське військо продовжить озброюватися безпілотниками, розробленими Володимиром Кочетковим. Нові військові підрозділи операторів літальних апаратів навчатимуться за його стандартами.

Товариші загиблого кажуть, що якби всі працювали так, як цей волонтер, Україна вже давно виграла б війну.

У загиблого залишилася дружина і четверо дітей.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині волонтер підірвався на розтяжці.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація