Вовки з Чорнобильської зони викрали два десятки собак із села на Чернігівщині

Вовки з Чорнобильської зони викрали два десятки собак із села на Чернігівщині

Фото: Reuters

Люди міркують, як убезпечити решту хатніх тварин.

У селі Мньов більше не чути собачого гавкоту, бо пси зникли один за одним. Раптово не ставало як породистих собак, так і звичайних дворняг, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У дворі пані Надії з кілька тижнів пустує будка. Лишився тільки погризений ошийник. Чия це робота, місцеві лише здогадуються. "Ми ж не знаємо, що його вкрало? Мабуть, чупакабра забрав нашого собаку, бо нема", - каже Надія Бабич.

У селі Мньов на Чернігівщині масово зникають собаки

У селі Мньов на Чернігівщині масово зникають собаки

Її сусід, колишній єгер, недорахувався двох мисливських собак. У крадіжці одразу запідозрив вовчицю, яку разом із виводком бачили поблизу. "Мабуть, приходять із Чорнобильської зони, там же вовків багато. Собак забирали вночі. Вовчиця, мабуть, зараз навчає вовченят, а собаки — легка здобич", - пояснює Юрій Лутченко.

Поблизу Мньова у болотах справді поселилася вовча родина. Виводок — щонайменше четверо вовченят. Фахівці пояснюють, що дичини їм може не вистачати, тому йдуть у село, ймовірно, аж із зони відчудження. "Дніпро не перешкода, спокійно може переплисти. За ніч вовк проходить до 50 кілометрів", - каже мисливствознавець Чернігівського відділення МРП Василь Сещенко.

Що вовки полюють на собак, мисливців не дивує. Багато псів не повертається з облав на вовків. Іще одна причина — помста людині. "В машині провезти вовка убитого, і за цією машиною може йти друга половина сім'ї, спостерігати до двору. І можуть зробити у тому дворі, де стоїть машина, шкоду — вирізати домашнє все, аж до корови. Почати з одного двору і по всіх дворах", - попереджає Сещенко.

Оскар поселився у вольєрі у дворі дідуся Олексія на місці зниклого Барсика. Господар запевняє, вовкам немає за що мститися мньовцям. На вовків тут давно ніхто не полював і виводок не забирав. Але вже міркують про облаву. Хоча до першого снігу годі й думати про засідку на вовків, кажуть мисливці. Родина поселилася у болотах, куди дуже важко дістатися. До зими вирішили тримати домашніх песиків у вольєрах, або зачиняти їх на ніч у хліву. Сподіваються, вовки самі забудуть дорогу до села.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація