Україна вперше заарештує іноземне судно, яке незаконно заходило до Криму

Україна вперше заарештує іноземне судно, яке незаконно заходило до Криму

Фото: СБУ

Капітан, щоб уникнути правосуддя, намагався скерувати корабель на мілину.

Танзанійське вантажне судно SKY MOON, яке незаконно перетнуло адмінмежу тимчасово окупованої території Криму, може бути конфісковане на користь України. Щоб затримати корабель, прикордонникам довелось здійснювати складні тактичні маневри. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Нагадаємо, 30 листопада прикордонники затримали вантажне судно, яке  порушило порядок відвідування тимчасово окупованої території  Криму. Оскільки капітан судна відмовився зупинити його на вимогу співробітників Держприкордонслужби, оглядовій групі довелось працювати у надзвичайних умовах. Зрозумівши, що  покарання невідворотне, капітан дав наказ механікам зімітувати поломку, однак прикордонники заявили, що готові скерувати судно для його конвюювання у найближчий порт. Після невдалого тактичного прийому, капітан здійснив спробу скерувати корабель на мілину, щоб забезпечити його нерухомість, однак прикордонники випередили здійснення небезпечного маневру і відсторонили капітана від керування судном.

Наразі судно прибуксуване до порту Рені. Прикордонники знайшли на борту всю документацію, що свідчить про порушення міжнародного закону. Капітан та екіпаж повінстю визнають свою вину і їм загрожує штраф або адміністративний арешт на 15 діб.  

Згідно з розпочатим кримінальним провадженням, судно має бути заарештованим та конфіскованим на користь держави. Це перше судно стосовно якого будуть прийняті такі жорстокі дії за відвідування портів тимчасово окупованої території України.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба затримала вантажне судно з сирійцями на борту, яке незаконно заходило у акваторію тимчасово окупованої території Украни. 
 

Українські прикордонники вперше затримали корабель, який порушив міжнародне ембарго

Українські прикордонники вперше затримали корабель, який порушив міжнародне ембарго

Повʼязані теми:

Наступна публікація