Вперше в історії санітарний гелікоптер з пацієнтом приземлився на даху Інституту серця

Вперше в історії санітарний гелікоптер з пацієнтом приземлився на даху Інституту серця

Фото: ДСНС

До лікарні доправили 8-річну дівчинку.

Сьогодні, 17 вересня, на дах Інституту серця приземлився санітарний гелікоптер з 8-річною пацієнткою на борту. Відео з приземленням опублікував директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров.

Медик зазначає, що це сталося вперше за історію української медицини.

"У порятунку 8-ми річної дівчинки беруть участь безліч людей і організацій. Так і повинно бути, держава повинна забезпечити медичну допомогу будь-якому пацієнту не дивлячись на витрати. Економія коштів, про яку останнім часом так багато говорять, ніколи не дозволить розвивати сучасну високотехнологічну медицину. Спасибі всім, хто взяв участь в сьогоднішньому перельоті", - йдеться у повідомленні.

Сегодня впервые за всю историю Украинской медицины санитарный вертолет с пациентом сел на крышу Института Сердца. В спасении 8-ми летней девочки участвуют множество людей и организаций. Так и должно быть, государство должно обеспечить медицинскую помощь любому пациенту не смотря на расходы. Экономия средств, о которой в последнее время так много говорят, никогда не позволит развивать современную высокотехнологичную медицину. Спасибо всем, кто принял участие в сегодняшнем перелете.

Опубліковано Борисом Тодуровим Официальная страницею 17 вересня 2017 р.

У ДСНС зазначили, що важкохвору дівчинку звати Поліна, її транспортували з Маріуполя. У дівчинки важка хвороба серця, яка потребує негайного лікування. Зважаючи на невтішні прогнози місцевих лікарів, які попередили, що дитина може не пережити довгий переїзд до Києва, було ухвалене рішення про транспортування гелікоптером. Як тільки стан Поліни вдалося стабілізувати, вертоліт ДСНС України негайно вилетів з Маріуполя.

Вертоліт ДСНС України транспортував до столиці важкохвору дівчинку з Маріуполя. 17 вересня о 14:03 вертоліт ДСНС Україн...

Опубліковано ДСНС України 17 вересня 2017 р.

Нагадаємо, на початку вересня столичні хірурги в інституті Шалімова дістали з шиї чоловіка дерев'яну тріску. З нею він прожив два місяці. Такого, зізнались медики, не бачили за всю свою практику.

Повʼязані теми:

Наступна публікація