Вперше за 10 років королівський есмінець завітає до порту Одеси

Вперше за 10 років королівський есмінець завітає до порту Одеси

Фото: uk.wikipedia

Великобританія продовжить підготовку українських фахівців за програмою Оrbital.

Держесекретар з питань оборони Великобританії Майкл Феллон під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком анонсував появу королівського ескадренного міноносця останньої розробки біля берегів Одеси. Також сторони визначили основні напрямки взаємодії в оборонному секторі. Зокрема йшлось про співпрацю у сфері кіберзахисту та воєнно-морських сил. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Сьогодні під час нашої зустрічі ми обговорили питання, пов'язані з політичною підтримкою України, та її прагнення захистити свою державу, побудувати демократичне суспільство. І тут ми отримали повну підтримку з боку Великої Британії", - заявив Полторак.

Сторони домовились продовжити підготовку українських військовослужбовців за програмою Оrbital та забезпечити навчання українських фахівців у вищих навчальних закладах Великобританії.

Також Феллон повідомив про плани збільшити і розширити співпрацю між Військово-морськими силами України та Британії. Тож вперше за останні 10 років до Одеси прибуде королівський ескадрений міноносець класу 45.

Крім того, Феллон відзначив перспективність співпраці у сфері кіберзахисту та військової розвідки.

Нагадаємо, раніше після Варшавського саміту НАТО Військово-морські сили України одержали пакет міжнародної допомоги. Український флот отримав швидкісні човни й обладнання зв'язку від США та обмундирування і спорядження від Туреччини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація