ВРЮ закликала призупинити членство Гречківського, викритого на вимаганні півмільйонного хабара

ВРЮ закликала призупинити членство Гречківського, викритого на вимаганні півмільйонного хабара

Фото: Вища рада юстиції

Павло Гречківський не працюватиме до завершення розслідування.

ВРЮ пропонує призупинити діяльність викритого хабарника, якого, як стало відомо, звати Павло Гречківський, до завершення розслідування. Про це йдеться в повідомленні на сайті Вищої ради юстиції.

"ВРЮ керується принципом нульової толерантності до корупції. Будь-які прояви впливу на суд і суддів, в тому числі через корупційні механізми, є неприпустимими", - йдеться у повідомленні.

У Вищій раді юстиції також сподіваються на швидке та об'єктивне розслідування.

"Також висловлюємо надію, що ця ситуація не буде використана в політичних цілях, у тому числі неправомірного впливу на ВРЮ", - йдеться у повідомленні на сайті.

Крім того, як повідомляє Українська правда, підозрюваний член ВРЮ близький до нардепа БПП Олександр Грановського і займався питаннями, пов'язаними з Госпсудом. Також повідомляється, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові в Києві.

Водночас за даними, які наводить Страна.ua, Гречківський є людиною, близькою до екс-прем'єра Арсенія Яценюка і бізнесмена Миколи Мартиненка.

Нагадаємо, сьогодні, 21 вересня, одного з членів Вищої Ради юстиції Павла Гречківського викрили на вимаганні хабара на суму у 500 тисяч доларів. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Вказаний чиновник запросив кругленьку суму за незаконний вплив на судове рішення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація