Все більше українців вірять у безвізовий режим до кінця року – опитування

Все більше українців вірять у безвізовий режим до кінця року – опитування

Фото: УНІАН

Також побільшало людей, які взагалі зневірились у можливості їздити до Європи без віз.

В українському суспільстві за рік зросла кількість як тих, хто вірить у введення безвізового режиму до кінця року, так і тих, хто зневірився у можливості послаблення режиму взагалі. Про це свідчать дані опитування компанії TNS, проведеного у травні 2015 та травні 2016 року.

Так, у можливість введення безвізового режиму до кінця року у 2015 році вірили лише 5% опитуваних, проти 16% цього року. Частка тих, хто бачить перспективу скасування віз у найближчі 2-3 роки зменшилась з 25 до 18%.

Тих, хто вірить у безвізовий режим за 3-5 років поменшало з 18 до 11%. Тих, хто впевнений, що для спрощення пропуску на кордоні знадобиться більше 5 років також стало менше - 22% цього року проти 27% минулого року.

Водночас зросла кількість зовсім зневірених у безвізовому режимі – 33% проти 25% минулого року.

Щодо регіонального розподілу скептиків і оптимістів введення безвізового режиму, то серед жителів Західного регіону значно менше тих, хто не вірить у можливість скасування візового режиму з ЄС (25%).

Фото: TNS

Опитування проводилося методом онлайн-опитування з 14.05.2016 – 19.05.2016. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.

Як раніше повідомляв президент України Петро Порошенко, формальні процедури в комітетах Європарламенту з приводу безвізового режиму між Україною та ЄС завершаться до літніх канікул. Керівництво Євросоюзу запевнило президента, що затримки у скасуванні віз для українців через Brexit не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація