Все керівництво Львівської митниці відсторонили після затримання хабарника

Все керівництво Львівської митниці відсторонили після затримання хабарника

Фото: УНІАН

Таке рішення ухвалила державна фіскальна служба.

Усе керівництво Львівської митниці відсторонили від виконання обов'язків на час службового розслідування, йдеться у ТСН.16:45.

Таке рішення Державна фіскальна служба ухвалила після затримання на хабарі у 15 тисяч доларів виконувача обов'язків заступника керівника митниці області. У військовій прокуратурі вважають, що чиновник вимагав та отримував гроші від підлеглих. За це обіцяв залишити їх на посадах під час реформування митної служби.

Як встановили слідчі, така схема поборів діяла давно. Гроші своєму керівнику підлеглі приносили щомісяця, це була данина з тих, хто перетинав митний кордон.

Чиновника піймали на гарячому у його кабінеті, коли той отримав гроші. Зараз він у СІЗО. Цікаво, що термін його перебування на тимчасовій посаді спливає саме сьогодні.

"У нас була інформація, що їм планували продовжити виконання обов'язків. Але вони, можливо, ще цього не знали. Через те нагло і швидко почали вимагати від своїх підлеглих грошові кошти. Як називають таких людей на оперативному жаргоні – заробітчанами. Прийшли, місяць попрацювали і одразу почали вимагати неправомірну вигоду", - повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

Генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи цю справу, зауважив, що такі побори відбуваються не тільки на Львівщині, але митники воліють мовчати.

Усе керівництво Львівської митниці відсторонили від виконання обов'язків

Усе керівництво Львівської митниці відсторонили від виконання обов'язків

Повʼязані теми:

Наступна публікація