Журналіст Bild повідомив, хто з компанії Ахметова був на нараді в Кремлі щодо Донбасу

Журналіст Bild повідомив, хто з компанії Ахметова був на нараді в Кремлі щодо Донбасу

Журналіст Bild повідомив, хто з компанії Ахметова був на нараді в Кремлі щодо Донбасу

Фото: ДТЕК

Людина Ахметова відвідала два засідання російської Міжвідомчої комісії щодо Донбасу

На засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької і Луганської областей, яка відбулась у жовтні минулого року, був присутній представник енергохолдингу "ДТЕК", який належить Рінату Ахметову, Андрій Смирнов. Про це "ТСН" повідомив журналіст німецького видання "Bild" Юліан Рьопке, який провів розслідування щодо встановлення контролю з боку РФ над окупованими територіями Донбасу.

Смирнов був єдиним представником України на засіданні, де, згідно із протоколом, чітко простежується політичний вплив російського чинного уряду на окуповані території Донбасу. Оригінал документа перевірили на чинність та переглянули колишні чиновники РФ та представники національних спецслужб.

"Ми бачимо, що п'ять російських міністерств працюють у цій комісії в шести робочих групах. Ці міністерства представлені заступниками міністрів. Тобто наявний технічний персонал, як наприклад представники антимонопольного відомства і митниці. Але абсолютно чітко є політичний вплив російського чинного уряду і тому виходимо з того, що через цю комісію на окуповані українські території чинять сильний політичний вплив", - зазначив Рьопке.

Смирнов, якого у протоколі згадують як учасника зустрічі, у "ДТЕК" займає посаду директора з видобутку вугілля.

Окрім того, опираючись на протокол, Смирнов був присутнім не лише на зустрічі 23 жовтня, а ще і 5 жовтня – на попередньому засіданні.

Наразі жодної реакції з боку офіційного Берліна, який вважає Мінські домовленості безальтернативними, на публікацію "Bild" немає.

Нагадаємо, що видання провело розслідування з метою довести повний контроль Росії над окупованими територіями Донбасу. У публікації йдеться про засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької і Луганської областей. Зазначається, що п'ять російських міністерств працюють в цій комісії в шести робочих групах. Ці міністерства представлені заступниками міністрів.

Попередньо, у публікації не зазначалося імені представника "ДТЕК" на засіданні.

В "ДТЕК" уже відреагували на публікацію німецького видання та заявили, що представники "ДТЕК" можуть брати участь у перемовинах у рамках українського законодавства.

"Всі зустрічі за участю офіційних представників "ДТЕК" на території Російської Федерації проходять або в рамках діяльності наших російських активів - АТ "Шахтоуправління "Обухівська" (галузева вертикаль Міністерства енергетики РФ), або в рамках переговорів із російськими банками-кредиторами компанії", - зазначили у прес-службі компанії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація