Я більше не даю їм часу, щоб мене судити - Савченко

Я більше не даю їм часу, щоб мене судити - Савченко

Фото: Reuters

Савченко заявила, що її смерть у Росії не зламає духу України і українців

Надії Савченко не дали виступити у суді і відзавтра вона оголошує сухе голодування. Суд сьогодні мав визначити дату оголошення вироку, але замість цього переніс засідання на 9 березня, йдеться в ТСН.16.45

Сьогодні мали б закінчитись дебати сторін. Натомість змогли виступити лише адвокати Савченко, а замість останнього слова української полонянки номер один в Росії суддя переніс подальші слухання. Надія на це відреагувала дуже емоційно.

"Що значить відкладає? А останнє слово, яке я вас просила. На 9 березня? Це було не за планоом. Я попередила, що я оголошую сухе голодування відзавтра, якщо мені не дадуть сказати останнє слово сьогодні. Суд, ви можете змінити своє рішення… Все, що я хочу сказати, сухе голодування відзавтра. Вони не встигають мене навіть досудити. Я не подаю апеляцію, бо в РФ немає ніякого слідства і суду. Тут просто вбивають людей. І якщо мене вб'ють тут, у Росії - не зламають дух України та українців. Я вже втомилася від цих торгів. Я більше не даю їм часу, щоб мене судити", - заявила Надія.

У ході сьогоднішнього засідання захисники вкотре продемонстрували алібі Савченко, на момент загибелі російських журналістів, вона не менше години вже перебувала у полоні. Це підтверджують дані білінгу її мобільних телефонів та тіні відео, яке зробили бойовики.

Критичні зауваження прокурорів теж не залишились поза увагою Надії.

"Ви все відмитися хочете. Ви зараз сидите і намагаєтесь показати перед кимось, хто ще вам вірить у Росії, що ви хоч у чомусь були праві, звинувачуючи мене. Та вам не вірить вже ніхто більше. Ви "облажались", хлопці, "по повній", - заявила Савченко.

Адвокати повідомили, що такий перебіг справ - несподіваний і завтра спробують зустрітися з нею у СІЗО та відмовити від голодування.

Савченко не дали виступити з останнім словом

Савченко не дали виступити з останнім словом

Повʼязані теми:

Наступна публікація