Я відвикла від нормального життя і не знаю, як жити – Варфоломеєва

Я відвикла від нормального життя і не знаю, як жити – Варфоломеєва

Дівчина після допомоги лікарів поспілкувалася з журналістами

Сьогодні у присутності представників ОБСЄ відбувся обмін полоненими, про який домовлялися обидві сторони. Проте замість заявлених трьох полонених, бойовики відпустили лише луганську журналістку Марію Варфоломеєву, йдеться в ТСН.16.45.

В обмін на звільнення Маші Україна віддала сепаратистам двох їхніх поплічників - саме такі умови висунули бойовики. Сама Марія після 14 місяців полону важко контролює емоції, дівчині знадобилась допомога лікарів і лише після цього вона змогла поспілкуватись із журналістами.

"Я відвикла від нормального життя, я відвикла... не знаю - бути людиною, я звикла, як якийсь домашній овоч, який утримують у підвалі - для безпеки, напевно... Я не знаю взагалі, як жити, чесно", - каже дівчина.

Майже півроку дівчина провела в одиночній камері. Її провина полягала у тому, що вона, не ховаючись, зробила кілька світлин в окупованому Луганську. Бойовики закидали Маші коригування вогню укранської армії та обіцяли засудити до 15 років ув'язнення. У групі, яка займалась звільненням журналістки, запевняють - бойовики взяли за правило брати фактично невинних людей в заручники. А потім шантажувати українську владу.

"Україна звільнює своїх героїв - невинних героїв, а за це в неї просять віддати тих людей, які здійснили реальні злочини", - каже Ірина Геращенко.

"Тривають подальші перемовини, на даний час відпрацьовуються списки, маємо велику надію, що найближчим часом будуть формати обміну вже на багато більші - як по кількості так і по якості", - каже керівник об'єднаного центру при СБУ Юрій Кочанов.

Сьогодні у полоні терористів залишаються ще 129 українських громадян.

Українську журналістку звільнили з полону бойовиків

Українську журналістку звільнили з полону бойовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація