Яценюк описав ідеального нового генпрокурора

Яценюк описав ідеального нового генпрокурора

Фото: Reuters

Прем'єр наголосив, що очільника Генпрокуратури потрібно призначити невідкладно.

Новий генеральний прокурор має бути неупередженим, професійним і деполітизованим.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк, виступаючи у Полтаві на церемонії складання присяги новими патрульними поліцейськими. 

"Суспільство вимагає виконувати закон. Як прем'єр, я вимагаю, щоб на бік закону стали суди, прокуратура і новий генеральний прокурор, якого треба невідкладно призначити, і який має бути неупередженою, професійною та деполітизованою особою", - цитує Яценюка "Українська правда"

Одночасно глава уряду нагадав про суд над патрульним Сергієм Олійником, якого судять за смерть 17-річного Михайла Медведєва під час переслідування BMW.

За словами Яценюка, той факт, що "завдяки суспільній підтримці та позиції міністра" Олійника звільнили з-під варти та дали можливість "провести неупереджене розслідування" є підтвердженням того, що суспільство "дуже здорове, довіряє поліції і стало на бік поліцейських". 

Нагадаємо, 16 лютого президент Петро Порошенко попросив генерального прокурора Віктора Шокіна подати у відставку. "Генпрокуратура, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", - зазначив президент у своєму зверненні до співвітчизників.

19 лютого заява про звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна надійшла в Адміністрацію президента. Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація