Як "плавали" Черкаси. Сильна злива та великий град паралізували місто

Надзвичайники відкачують воду від учорашнього вечора.

Учора, 2 серпня, на Черкащині пройшли сильні зливи з градом. Найбільше залило обласний центр. На окремих вулицях рівень води сягав майже одного метра.

"2 серпня внаслідок переміщення активного атмосферного фронту на Черкащині за три години випало 49,6 мм опадів, що становить 87% місячної норми опадів. Грозовий фронт, що рухався вздовж Дніпра уверх за течією, частково пройшов через Чигиринський, Чорнобаївський, Золотоніський та Канівський райони. Опади були різної інтенсивності, проте найбільша їхня кількість випала у місті Черкаси, де крім дощу з грозами, також пройшов град величиною до 11 мм. Унаслідок зливи у місті Черкаси було частково підтоплено вулиці, деякі житлові сектори, покрівлі та підвали багатоповерхівок в різних районах міста", – уточнює прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Через значну інтенсивність опадів у Черкасах створили міський штаб із ліквідації наслідків негоди. Надзвичайники та комунальники відкачують воду з вулиць, дворів та підвалів з учорашнього вечора.

У ДСНС уточнюють, що на підтоплених вулицях учора застрягли 16 легковиків, чотири маршрутки, в яких перебували майже півтори сотні людей.

Тим часом синоптики попереджають, що грозові дощі та сильні зливи затягнуть Україну і сьогодні, 3 серпня

Повʼязані теми:

Наступна публікація