Як українці стежили за вироком Савченко: солдати з "кониками", вчителі з віршем

Як українці стежили за вироком Савченко: солдати з "кониками", вчителі з віршем

Як українці стежили за вироком Савченко: солдати з "кониками", вчителі з віршем

За вироком Савченко стежила вся країна

За долю льотчиці переживає вся країна.

За судом над Надією Савченко в режимі онлайн спостерігали мільйони людей. Пряму трансляцію дивились і на фронті, і в університеті повітряних сил, і в рідній школі Надії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Десантники 81-ї бригади стежили за трансляцією через інтернет просто із фронту. Дівчину вони вважають "бойовою" та кажуть, що таких не завадило б побільше мати в армії. Саму ж Савченко назвали гідною поваги та побажали їй витримки, бо "таких неможна в тюрмі тримати".

Від підсудної вони чекали "побільше коників", бо "вона ж знає, що вся країна за неї". Що Савченко зашлють до Сибіру – військові не вірять. Кажуть, що за неї боротиметься весь світ, і Надія обов'язково повернеться в Україну.

Майбутні льотчики з університету повітряних сил, який у Харкові закінчувала Савченко, відзначали мужність дівчини та обурювалися зухвалості суддів та байдужості на оголошенні вироку адвокатів.

А в школі, яку закінчувала Надія, зібралися її вчителі, аби разом подивитися трансляцію з Росії. За свою випускницю переживали – казали, що змучена, худа та й несправедливо звинувачена.

Директор школи звертає увагу на дикцію судді. Каже, читає повільно та нерозбірливо – погано у школі навчали. Попри обвинувачення – вчителі вірять, що Савченко невдовзі вийде на волю та відвідає свою школу. Для неї педагоги навіть склали вірша.

За судом над Савченко спостерігали сьогодні мільйони людей

За судом над Савченко спостерігали сьогодні мільйони людей

22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду та заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і наголосив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Водночас адвокат Ілля Новиков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозру трьом суддям суду міста Донецьк у Ростовській області.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація