Як вберегти себе від грипу та паніки

Як вберегти себе від грипу та паніки

Як вберегти себе від грипу та паніки

Найбільш уразлива до захворювання категорія - діти

Смертей від ускладнень після грипу цього разу на 10% більше, ніж торік.

Грип - іще один страх українців останніх тижнів. Звична для зими, здавалося б, хвороба знову забирає життя українців. Говорити про епідемію, кажуть у Мінздоров'ї, ще не доводиться. Але з Верховної Ради повідомили, що смертей від ускладнень цього разу на 10% більше, ніж торік.

Місцева влада в Києві, деяких районах Вінниччини, Одещини, Сумщини і Краматорська на Донеччині відучора закрила школи та інтернати на п'ять днів.

Чого в нинішній ситуації більше - реальної небезпеки чи медійної паніки, ідеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Висока температура до 40? Викручує кістки та болить кожен м'яз? Мутить у животі, постійно бігаєте до вбиральні? А схожий на гавкіт кашель роздирає горло? Це - основні симптоми вірусного грипу. При таких симтомах міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі радить одразу звертатися до лікарів, а не чекати чотири-п'ять днів. Він заявляє, що в Україні від грипу вже померли 25 людей.

Про епідемію говорити зарано. Однак, замість епідемії в країні поширюється паніка І її часто нагнітають ЗМІ, користувачі соцмереж та політики.

Треба знати, що серед традиційних аптечних наборів антивірусних практично немає. А ті дорогезні й рідкісні, що є, мають бути призначені тільки лікарем.

Набагато важливіше, аби грип обійшов вас стороною. Тож слід обмежити відвідування місць великого cкупчення людей, уникати обіймів, поцілунків і рукостискань. Не торкатись очей, носа чи рота немитими руками. Люди це підсвідомо роблять сотню разів на день. Частіше виходити на свіже повітрі й постійно провітрювати приміщення. Не сідати на дієту, пити не менше двох літрів води на добу, дезінфікувати робоче місце і не панікувати.

Більше подробиць, а також поради педіатра Євгена Комаровського дивіться в сюжеті Юлії Панкової та Світлани Федчун.

Як вберегти себе від грипу й паніки

Як вберегти себе від грипу й паніки

Повʼязані теми:

Наступна публікація