Як відрізнити грип від ГРВІ та звичайної застуди. Інфографіка

Як відрізнити грип від ГРВІ та звичайної застуди. Інфографіка

На грип та ГРВІ перехворіли вже 3,2 млн українців. / Фото: УНІАН

За даними МОЗ, летальні випадки від грипу трапляються у переважній більшості через несвоєчасне звернення до лікарів.

В Україні з початку епідемічного сезону від грипу померла 171 людина. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я. Найбільша кількість летальних випадків зареєстрована в Одеській області – 33 випадки, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11.

Із загальної кількості захворілих 62,9% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ помічено серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло, відповідно, 14% та 11,9% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5%).

Дивіться у нашій інфографіці, як відрізнити грип від ГРВІ та застуди, щоб у разі виявлення відповідних симптомів вчасно звернутися до лікаря. Оскільки, за даними МОЗ, летальні випадки від грипу трапляються у переважній більшості через несвоєчасне звернення до лікарів.

Атака грипу на Україну

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип, після чого місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Згодом у МОЗ оголосили про епідемію грипу.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням. У цій ситуації надприбутки отримують аптеки, в яких українці скуповують всі лікувальні засоби.  

Чому цієї зими грип забрав рекордну кількість людей

Чому цієї зими грип забрав рекордну кількість людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація