Яка освіта забезпечить гідну роботу? Новини компаній

Яка освіта забезпечить гідну роботу?

Завдяки STAR Academy і CCSS професійне тестування вперше стане доступно української молоді.

Сьогодні понад 15 тисяч ВУЗів пропонують студентам з усього світу здобути вищу освіту. Для наших дітей це можливість вивчити досконало одну-дві іноземні мови, отримати освіту розвинутої матеріальної та наукової бази, отримати стартовий майданчик для затребуваної і добре оплачуваної роботи в будь-якій країні світу.

Гуманітарна освіта за кордоном

Мрія гуманітарія – потрапити в Європейський університет гуманітарних наук, який знаходиться в Берліні, однак кількість місць для учнів тут дуже обмежена.

Більш доступні варіанти – Radboud Universiteit Nijmegen (Неймегена), який пропонує стипендії студентам-іноземцям, та Deakin University (Дикина), на стипендію в якому може розраховувати студент з дуже високими оцінками. Гуманітарні університети Європи випускають експертів в галузі історії, культури, літератури певної країни і регіону.

Технічна освіта

У фахівця, який отримав технічну освіту "на місці", більше можливостей влаштуватися на добре оплачувану роботу за кордоном: він не тільки отримає актуальні технічні знання, але і пройде виробничу практику на одному з провідних підприємств у своїй галузі.

Популярні галузі: ракето-, машино - та авіабудування, сфера IT, нафтогазова галузь, містобудування, обчислювальні технології. Зазвичай таку освіту студенти отримують на базі спеціалізованих коледжів, університетів. Технічна освіта виходить на перші позиції в Німеччині, витісняючи потужні гуманітарні традиції. Якісна освіта в цій галузі дає і Великобританія – один з світових лідерів у сфері наукових досліджень.

Фармацевтика та охорона здоров'я

Незважаючи на те, що іноземному громадянину важко отримати право на власну практику, є альтернативний шлях – отримати спеціальність в галузі фармацевтики та подібних клінічним спеціальностям (фізіотерапевт, біоінформатик та ін). За даними журналу Forbes (17/09/2015), випускники Massachusetts College of Pharmacy and Health Science отримують більше ($ 113 069), ніж деякі фахівці після Гарварду ($ 86 401) і MIT ($ 89 782).

Звичайно, люди з правильно обраною освітою мають набагато серйозніші кар'єрні і фінансові перспективи в порівнянні зі звичайними працівниками. А найголовніше – вони отримують більше задоволення від своєї роботи. Тому важливо ще у шкільні роки точно визначити, у якій сфері дитина зможе досягти найбільших успіхів.

Молоді британці сьогодні використовують для цієї мети професійне тестування від кембриджських фахівців з кар'єрного зростання. А завдяки STAR Academy і CCSS це тестування вперше стане доступно українській молоді.

24-го січня на безкоштовному семінарі від CCSS і STAR Academy будуть детально обговорюватися питання вибору професії та навчання за кордоном, а всім присутнім буде запропоновано пройти тест на визначення здібностей мислити, аналізувати і міркувати, а також визначити схильності до тих чи інших професій від кембриджських фахівців.

Наступна публікація