Якими бувають сучасні теплові гармати? Реклама

Якими бувають сучасні теплові гармати?

З настанням прохолодної пори року у багатьох виникла проблема обігріву будинку.

З настанням прохолодної пори року у багатьох виникла проблема обігріву будинку. Низькі температури спричиняють дискомфорт, поки не настане довгоочікуваний період запуску системи опалення. Та й після цього бувають випадки, коли бажана температура в приміщенні не досягається.

Доводиться шукати альтернативні варіанти додаткового обігріву, серед яких і теплові пушки. Це пересувний нагрівач повітря. Холодне повітря нагрівається всередині корпусу, а потім за допомогою вентиляторів гаряча маса розподіляється по приміщенню.

Завдяки незвичайній конструкції пушка здатна обігріти досить велику площу за мінімальну кількість часу. Звісно, це не може не радувати. Але у більшості користувачів виникає питання, чим відрізняються пристрої для обігріву. Спеціально для них зібрані основні поради. 

Яке приміщення плануєте обігрівати?

Дотримання температурного режиму важливо не тільки для житлових, але і для промислових приміщень. Залежно від об'єкта обігріву обладнання ділиться на:

• побутові;

• промислові.

Звісно, що ці приміщення відрізняються між собою розмірами. Чим більша площа, тим більша потрібна потужність для її обігріву. Зрозуміло, що для невеликої квартири промислове обладнання ні до чого. Вибирайте теплову пушку враховуючи квадратуру приміщення, а Sp-klimat допоможе в цьому.

Джерело енергії

За цим критерієм обладнання для обігріву ділиться на такі категорії:

• дизельні;

• газові;

• електричні.

Тепер більш детально, про кожного з них.

1. Для обігріву приміщення за допомогою першого обладнання використовується дизельне паливо. За рахунок цього вартість самої моделі дещо висока.

За принципом роботи виділяють два основних види оснащення:

• пушка прямого нагріву;

• модель непрямого нагріву.

Перший варіант використовують виключно в промислових цілях, так як продукти горіння потрапляють в приміщення. Що стосується другої пропозиції, то вона цілком безпечна для житлових будинків.

2. Як вже зрозуміло з назви, для роботи пушки використовують газ. Вона може бути стаціонарною (підключення до газової магістралі) або переносною (балони). Завдяки тому, що пристрій практично не виділяє небезпечних речовин, крім промислових об'єктів його використовують і на дачах, в гаражах.

3. Електричні моделі серед запропонованих варіантів найпопулярніші. Так як вартість електрики набагато нижча, ніж ціна газу або дизельного палива. Це прекрасний варіант для промислових і житлових об'єктів. Ніяких небезпечних речовин горіння для людини.

Кожен із перерахованих вище варіантів має свої особливості використання. Якщо не сильно розбираєтеся в тонкощах роботи, то консультація у фахівців обов'язкова. Це ваша безпека і збереження обладнання.

Якщо проблема з холодним приміщенням для вас актуальна, то альтернативні варіанти обігріву те, що потрібно. З допомогою Sp-klimat легко і просто підберете потрібні моделі за лояльною вартості. Тут запропоновані моделі тільки від відомих виробників. Ви будете впевнені в їхній якості і тривалому терміні служби.

Наступна публікація