Якою буде погода на початку літа та коли чекати спражнього тепла без дощів

Якою буде погода на початку літа та коли чекати спражнього тепла без дощів

Фото: УНІАН

1 червня дощитиме на всій території України.

Парасолі знову в моді – весняні дощі в Україні змінюються літніми. Сьогодні, 1 червня, опади очікуються майже в усіх регіонах. Місцями пройдуть сильні зливи з грозами. Відносно сухо буде лише на Заході країни. Там повітря прогріється до 26 градусів. На Півночі, Півдні та в Центрі термометри покажуть 23-25 градусів тепла. А от у Східному регіоні синоптики обіцяють 19-20 градусів з позначкою "плюс".

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Майже жодного дня без дощу – таким запам'ятали українці травень. Яким буде літо, поки не відомо. Синоптики наперед прогнозувати не беруться. Утім, уже не втішають. Принаймні, у червні ще дощитиме. 2, 3 та 4 червня буде переважно без опадів, дощитиме лише на Заході. 5 червня в Україну повернуться дощі.

В Укргідрометеоцентрі прогнозують, що в червні "середня місячна температура передбачається 18-22°С (у гірських районах 14-16°С), що на 1-2 градуси вище за норму. Місячна кількість опадів очікується 45-95 мм, у Карпатах до 165 мм, що в межах норми".

Справжнє літо, за прогнозами метеорологів, розпочнеться з 15 червня. Тож грози, зливи та сильний вітер терпіти залишилося вже недовго.

Тим часом учора через сильну зливу Хмельницький перетворився на суцільне озеро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація