Японія продовжить підтримку України шляхом санкцій проти Росії

Японія продовжить підтримку України шляхом санкцій проти Росії

Фото: Сайт президента України

Також Японія разом з членами Великої сімки продовжить підтримку процесу реформ.

Японія продовжить підтримку територіальної цілісності України та подовжить санкції проти Росії.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Сумі Шигекі в ході зустрічі з президентом Петром Порошенко та главою Міноборони Степаном Полтораком, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Я бажаю, щоб конфлікт, спричинений російською агресією, вирішився якнайшвидше. Японія продовжить підтримку триторіальної цілісності України шляхом санкцій проти Росії. Японія разом з членами Великої сімки також продовжить підтримку процесу реформ, які принесуть економічне процвітання", – зазначив посол.

Своєю чергою, Порошенко подякував японській стороні та Офісу проектної підтримки ООН за допомогу. В рамках програми було надано обладнання госпіталям у Вінниці, Харкові, Львові, Одесі.

Глава держави також відвідав центр малоінвазивної хірургії та ендоскопії клініки абдомінальної хірургії, де Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шигекі передав Міністру оборони України Степану Полтораку сертифікат на новий відеоендоскопічний комплекс.

Нагадаємо, раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Барак Обама обговорили важливість збереження санкцій проти Росії, доки Кремль повністю не виконає Мінські домовленості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація