Єлисаветград чи Кропивницький. Як має називатися Кіровоград – опитування

Єлисаветград чи Кропивницький. Як має називатися Кіровоград – опитування

Місто мають перейменувати у рамках закону про декомунізацію.

Переважна більшість населення Кіровограду (82%) не підтримує рекомендацію Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування перейменувати місто на Кропивницький.

Про це свідчить спільне опитування КМІС і Соціологічної групи "Рейтинг", передає УНІАН. Як відомо, місто Кіровоград мають перейменувати у рамках закону про декомунізацію.

Згідно з даними опитування, 42,7% жителів міста зовсім не підтримують перейменування Кіровограда, ще 24,6% "скоріше не підтримують". Підтримують перейменування міста 27,7%, ще 4,9% завагалися з відповіддю на запитання.

Серед можливих варіантів назви міста більшість жителів підтримують теперішній варіант "Кіровоград". У разі відсутності у списку назв варіанту "Кіровоград" більшість населення (55%) обирають варіант "Єлисаветград". Варіант "Кропивницький" обирають лише 8%.+

Якби жителям потрібно було обирати між двома варіантами – "Єлисаветград" і "Кропивницький" – то "Єлисаветград" обрали б 68%, "Кропивницький" – 13%.

При цьому якби серед варіантів перейменування не було ні "Кіровограду", ні "Єлисаветграду", варіант "Кропивницький" отримав би 12,4%, "Златопіль" - 5,8%, "Інгульськ" - 4,8. 71,2% не змогли обрати із запропонованих варіантів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація