Єпархія окупованого Криму хоче забрати собі "Херсонес Таврійський"

Єпархія окупованого Криму хоче забрати собі "Херсонес Таврійський"

Херсонес Таврійський / Фото: УНІАН

ЮНЕСКО визнає пам'ятку лише українською. 

Єпархія окупованого Криму хоче отримати 24 об'єкти  історико-археологічного музею-заповідника "Херсонес Таврійський". Про це повідомляє севастопольський телеканал НТС.

Церковники анексованого півострова готують документи про передачу релігійним організаціям майна релігійного призначення.

"Потрібно спокійно, без надривів, без конфліктів поступово йти до розуміння того, що Богу потрібно повернути Богове, а кесарю віддати кесареве. Ми зобов'язані виконувати закон. Наше звернення, можливо, допоможе сьогодні і міністерству культури Російської Федерації, і дирекції заповідника почати процес справжнього розвитку національного заповідника", - заявив телеканалу благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.

Священик стверджує, що поки не зроблено нічого, щоб цей музей "став дійсно музеєм". Єпархія, натомість, хоче побудувати сучасний музейний комплекс. За словами Халюти, цінні експонати музею розташовані у непристосованих для цього підвалах монастиря.

Також він сказав, що під час неузгодженого візиту до окупованого Криму у вересні 2015 року президент РФ Володимир Путін запропонував заснувати неподалік від нього історико-культурний центр за всіма напрямами християнства.

До складу "Херсонесу Таврійського"  входять середньовічні фортеці, стародавнє городище, ділянки унікальною сільськогосподарської округи. У 2013 році заповідник був внесений до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Раніше наголошувалося, що Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури визнає музей-заповідник "Херсонес Таврійський" лише українським. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація