ЄС призначив головного поліцейського Вільнюса реформувати правоохоронну систему в Україні

ЄС призначив головного поліцейського Вільнюса реформувати правоохоронну систему в Україні

Кястутіс Ланчінскас йде з посади начальника Головного комісаріату поліції Вільнюського округу для реформування правоохоронних органів в Україні / Фото: УНІАН

Він очолив консультативну місію Європейського Союзу.

Високопосадовий поліцейський Литви Кястутіс Ланчінскас став новим керівником консультативної місії Європейського Союзу в Україні. 

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 7 січня, в Брюсселі в рамках засідання Комітету з питань політики та безпеки, повідомляє УНІАН.

На цій посаді литовець замінить угорця Кальмана Міжея і розпочне виконання своїх обов'язків у Києві з 1 лютого 2016 року. 

Раніше повідомлялося, що Кястутіс Ланчінскас йде з посади начальника Головного комісаріату поліції Вільнюського округу для реформування правоохоронних органів в Україні. 

Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України була офіційно заснована 1 грудня 2014 року. До її мандату входить підтримка українських державних органів у реформуванні сектору безпеки. 
Місія є одним із центральних елементів ЄС посилення підтримки української влади після Майдану і була заснована після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в 2014 році.

Місія спрямована на зміцнення та підтримку реформ державних органів, таких, як поліція, правоохоронні органи, судової влади в цілому і прокуратури зокрема. Цей процес покликаний відновити довіру українського народу до цивільних служб безпеки, які звинувачують в корупції та зловживанні службовим становищем. 

До призначення на цю посаду Ланчінскас з січня 2009 року займав посаду начальника Вільнюського округу поліції, на яку був призначений з посади заступника генерального комісара поліції Литви. З 1998 по 2005 рік він обіймав посаду начальника департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграційної служби Литви при Міністерстві внутрішніх справ, де він також був відповідальним за участь Литви у операціях з підтримання миру та її приєднання до Шенгену.

Повʼязані теми:

Наступна публікація