Єврокомісія оприлюднила звіт щодо скасування візового режиму з Україною. Повний текст

Єврокомісія оприлюднила звіт щодо скасування візового режиму з Україною. Повний текст

Україна виконує всі критерії для скасування візового режиму / Фото: Reuters

Комісія вважає, що Україна виконує всі критерії.

Сьогодні, 18 грудня, в Брюсселі Єврокомісія остаточно схвалила позитивний звіт щодо виконуваного Україною Плану дій до лібералізації візового режиму з ЄС. 

Повний текст документу було оприлюднено на сайті Єврокомісії.

"На основі цієї оцінки та виконання зобов'язань, а також враховуючи результати постійного моніторингу та звітності, який здійснювався з моменту запуску діалогу про лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС у жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконує всі критерії, встановлені в чотирьох блоках другого етапу Плану дій щодо лібералізації візового режиму ", - повідомляється у звіті.

Висновки Єврокомісії from tsnua

Варто нагадати, що для візової лібералізації Україні необхідно було ухвалити ряд законів. Зокрема, про депортацію мігрантів, конфіскацію майна корупціонерів, записаного на третіх осіб, та на себе, закон, який передбачає створення державного бюро розслідувань, закон, який дає дозвіл на арешт майна, закон про заборону дискримінації секс-меншин на роботі.

Також Верховна Рада проголосувала за створення Агентства з повернення і управління активами, нажитими незаконним шляхом і за створення Антикорупційного бюро.

Президент Європейського Союзу Дональд Туск також зазначив, що "Україна зробила великий прогрес протягом минулого місяця на шляху до лібералізації візового режиму, що в свою чергу призведе до цієї лібералізації так скоро, як тільки це буде можливо".

Слід зазначити, у разі схвалення програми виконаних вимог, Україна зможе отримати безвізовий режим вже через три-чотири місяці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація