"Їду додому": Росія погодилась відпустити українських водіїв фур

"Їду додому": Росія погодилась відпустити українських водіїв фур

Фото: УНІАН

На батьківщину зможуть повернутися понад 600 водіїв вантажівок.

Українські вантажівки, які в результаті призупинення транзиту залишились на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ, безперешкодно повернуться до України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Таке рішення було узгоджене з профільним російським міністерством. Відповідно українська сторона дозволить проїзд своєю територією російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

В результаті на батьківщину зможуть повернутися понад 600 водіїв вантажівок, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля. Чиновники також вважають, що власники фур повернуть свої автомобілі та мінімізують неефективний простій на території третіх держав.

"Режим "їду додому" запроваджується з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно. Тобто, більше 600 українських автомобілів, що вже заблоковані на території РФ або прямують до України з країн Азії, зможуть в цей період безперешкодно дістатись України. Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутись до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь", - наголошують в Мінінфраструктури.

Українських активістів також закликали не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому.

Нагадаємо, за останній тиждень у результаті ситуації, що склалася, більше 350 вантажівок українського походження були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів знаходяться в країнах Азії очікуючи на повернення до України транзитом через Росію. Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на західному державному кордоні з ЄС, очікуючи повернення до Росії транзитом територією України.

Нагадаємо, Росія 14 лютого цього року в односторонньому порядку зупинила пересування своєю територією всіх авто походженням з України. У відповідь за результатами урядової наради 15 лютого було призупинено дію українських транзитних дозволів до врегулювання ситуації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація