З військового аеродрому у Борисполі виїхав кортеж на чолі зі "швидкою"

З військового аеродрому у Борисполі виїхав кортеж на чолі зі "швидкою"

Фото: ТСН.ua

Кортеж не зупинився навіть біля родичів ув'язнених

Журналісти ТСН повідомляють, що кілька хвилин тому з військового аеродрому у Борисполі виїхав кортеж машин зі "швидкою" і кількома бусами.

На виїзді їх зустрічали родичі ув'язнених і натовп журналістів, проте кортеж проїхав без зупинки і зараз рухається Бориспільською трасою у бік столиці.

Літак Міністерства оборони України, на борту якого були визволені українські політв'язні Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв, приземлився в аеропорту "Бориспіль".

Як передає кореспондент ТСН, літак сів на спеціальний майданчик Міністерства оборони, після чого обох українців в супроводі кортежу вивезли до лікарні.

Сьогодні 14 червня, український літак Ан-26 з незаконно засудженими в РФ громадянами України Юрієм Солошенко і Геннадієм Афанасьєвим вилетів з підмосковного аеропорту "Внуково-2". Українців в літаку зустріли прес-секретар президента України Святослав Цеголко і перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що раніше українські політв'язні Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко написали прохання про помилування на ім'я президента Росії. За словами адвоката, звернення до президента з проханням про помилування Афанасьєву було запропоновано "для спрощення процедури передачі в Україну як найбільш простий спосіб".

Геннадій Афанасьєв був одним з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова і Кольченка, однак зрештою він відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше говорив під тиском.

Афанасьєв і інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами "терористичної групи" в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва уклали угоду зі слідством, їх справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Засудженого в Росії 73-річного українця Юрія Солошенко відправили на етап в Нижній Новгород. Його визнали винним у шпигунстві.

 

На українських політв'язнів чекають в аеропорту "Бориспіль"

На українських політв'язнів чекають в аеропорту "Бориспіль"

Повʼязані теми:

Наступна публікація