За фактом вибуху на полігоні Чернігівщини відкрили кримінальне провадження

За фактом вибуху на полігоні Чернігівщини відкрили кримінальне провадження

Фото: Facebook/ВМС ЗС України

Наразі слідчими військової прокуратури гарнізону проводиться огляд місця події та інші першочергові слідчі дії.

За фактом вибуху на військовому полігоні в Чернігівській області, внаслідок якого загинули українські військові, розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, пише УНІАН.

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення".

Також було установлено, що троє військовослужбовців строкової служби військової частини розпалили вогнище на неперевіреній ділянці полігону, де здетонував та вибухнув невстановлений вибуховий пристрій.

Внаслідок вибуху загинуло двоє військових та ще один отримав тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми та струсу головного мозку.

Наразі слідчими військової прокуратури гарнізону проводиться огляд місця події та інші першочергові слідчі дії, направлені на встановлення обставин та причин вибуху, перевіряються дії командування військової частини на предмет неналежного виконання службових обов'язків щодо проведення заходів з прибирання територій полігону після проведення навчань та учбових стрільб.

Нагадаємо, раніше під час артилерійських стрільб на території Яворівського військового полігону у Львівській області стався вибух артилерійського снаряда. Було поранено двох військових.

Повʼязані теми:

Наступна публікація