За крок до смерті. У Дніпропетровську бійцю АТО зробили унікальну операцію

За крок до смерті. У Дніпропетровську бійцю АТО зробили унікальну операцію

За крок до смерті. У Дніпропетровську бійцю АТО зробили унікальну операцію

Ворожа куля навпіл розірвала око військового.

У Дніпропетровську врятували бійця, якому в око влучила куля від автомата Калашникова - це була унікальна операція, кажуть хірурги-офтальмологи. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Куля за мить до зіткнення, - це останнє, що побачило ліве око українського силовика. Це був обстріл промзони Авдіївки. Укриття українських військових ворог рясно поливав із гранатометів.

Микола Скуратов прикривав побратимів. Думав, що в безпеці, та не передбачив рикошет.

"Із бійниці прилетіла куля, зрикошетила, просто в око, я її навіть… Може мені здалося, але на мить, на одну частку секунди я її навіть побачив", - згадує поранений захисник.

Польові медики не сумнівалися: не можна гаяти ні хвилини. Знімки з передової відразу переслали офтальмологам. Поки в Дніпропетровську готували операційну, Миколу Скуратова намагалися вивезти з-під вогню.

 "Гвинтокрил військовий вийшов, але він не зміг здійснити посадку. Тому терміново були забрані бригадою швидкої медицини", розповідає Тетяна Губа, радник голови Дніпропетровської ОДА.

Зі швидкої – на операційний стіл. Хірурги кажуть: таке поранення від початку АТО бачили вперше. Око буквально розірвало навпіл.

"Куля, коли вона летить, вона розпечена, гаряча. Коли куля летить, тим більше інфікована, це все одно, що ви візьмете якоюсь ніжною тканиною, доторкнетеся до гарячого. Воно прилипає просто", - пояснив директор обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

У Дніпропетровську врятували бійця, якому в око влучила куля від автомату

У Дніпропетровську врятували бійця, якому в око влучила куля від автомату

Куля ледь не забрала життя військового. Поки її діставали з ока, його серце могло зупинитися. Протягом операції вкрай уповільнився пульс. Та за дві з половиною години добра звістка: усе вдалося. Кулю завдовжки 2.5 см  нарешті прибрали.

Офтальмологи буквально зібрали око наново. Медики кажуть: понівечені тканини зшивали по мікронах.

Після лікарні Микола Скуратов планує повернутися на будівництво. Він працював каменярем у Києві, поки не призвали до війська.

Удома на Миколу Скуратова чекають мама, тато та небога - сирота.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація