За проведення "Євробачення-2017" змагаються мери п'ятьох міст України

За проведення "Євробачення-2017" змагаються мери п'ятьох міст України

Фото: Reuters

Чиновники сподіваються на залучення інвестицій та обіцяють організувати все на вищому рівні.

Мери п'ятьох українських міст  заявили про бажання прийняти у себе міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017". На проведення вже претендують Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та Херсон.

Столичний очільник Віталій Кличко заявив про те, що Київ гідно підготується до проведення "Євробачення" і подякував Джамалі за перемогу у цьогорічному конкурсі.

"Я неймовірно гордий за Україну і вдячний Джамалі за цю перемогу, яка сьогодні для нас усіх така важлива. Київ вдруге прийматиме "Євробачення" і ми зробимо все, щоб здійснити необхідну підготовку і провести конкурс на найвищому рівні. Ми вже починаємо готуватися", - цитує прес-служба мерії його слова.

Мер Дніпропетровська Борис Філатов, своє чергою, заявив, що вже готує звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо проведення конкурсу. Він зазначив, що Дніпропетровськ зупинив "русский мир", прихистив 76 тисяч переселенців з українського Донбасу, став батьківщиною добровольчого руху, коли почалася агресія з боку Російської Федерації.

 "На завтра готую звернення до прем'єр-міністру. Будь ласка, підтримайте ініціативу", - написав він у соцмережі Facebook.

Своєю чергою, очільник Одеси Геннадій Труханов сподівається, що для проведення престижного пісенного змагання оберуть саме приморське місто.

 "Упевнений, наступного року Україна прийме "Євробачення" на високому рівні. Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса - багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією і культурними традиціями! Сподіваюся, так воно і буде", - йдеться у його повідомленні в соцмережі.

Про те, що на найвищому рівні до організації конкурсу підготується Львів, заявив мер Андрій Садовий. Так, він наголосив, що тут розвинена інфраструктура, достатня кількість готелів, а також закладів громадського харчування.

"Рішення, в якому місті буде проходити наступний пісенний конкурс, важливе з точки зору, що ми хочемо показати і яку Україну ми хочемо показати... Ми готові провести у себе на найвищому рівні", - заявив Садовий.

Про готовність зустріти гостей із різних держав на "Євробаченні-2017" заявив і очільник Херсона Володимир Миколаєнко. Можливість проведення конкурсу він назвав "стимулом для розвитку та інвестицій"

"Така подія мала б не лише економічне, а й важливе політичне значення. Але економічні чинники будуть визначальними в прийнятті рішення і представленні Херсона, як можливого місця проведення Євробачення-2017. Нам потрібен розвинутий аеропорт, сучасні дороги, європейська інфраструктура для запрошення гостей і лобіювання Херсона на національному та міжнародному рівні",- наводить його цитату прес-служба. 

Нагадаємо, українська співачка Джамала своїм проникливим виступом та піснею "1944" підкорила публіку "Євробачення 2016". В сумі артистка отримала балів: 534 бали - від журі, за новими правилами та  - внаслідок голосування глядачів з країн-учасниць. Росія, від якої виступав Сергій Лазарєв і якому букмекери пророкували перше місце, розмістився на третьому місці із кількістю балів у 491. Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії. Вона отримала 511 балів.
l 

Повʼязані теми:

Наступна публікація