За смерть 4 людей у Затоці відкрили одразу дві кримінальні справи

За смерть 4 людей у Затоці відкрили одразу дві кримінальні справи

На 12 кілометрів пляжу всього три рятувальні вишки і ті порожні

Смерть у морі. У курортному селищі Затока під час купання на воді загинули двоє підлітків 14 та 16 років. Двоє дорослих, які кинулися їх рятувати, також не змогли випливти, йдеться в ТСН.16.45.

Усі загиблі - приїжджі відпочивальники. Діти приїхали на Одещину з Тернополя на музичний фестиваль, один із загиблих дорослих - їхній музичний керівник. Іще один загиблий відпочивальник із Хмельниччини.

Нині правоохоронці встановлюють обставини, що спричинили трагедію, і вже кажуть, що її вдалося б уникнути, якби дітей не відпустили купатися в шторм, а на місці була організована рятувальна служба.

Сьогодні на пляжі багато відпочивальників. Але, як і вчора, коли сталася трагедія, тут не видно рятувальників. Відпочивальники, які були очевидцями трагедії нарікають, що ніхто не попереджав, що купатися при такій висоті хвилі небезпечно. На пляжі не було ані лікаря, ані засобів для порятунку.

"Ми приїхали реально з міст, де немає водойм, ми не готові розрізнити силу хвилі, висоту, наскільки вона небезпечна", - каже відпочивальниця.

Як вдалося з'ясувати журналістам, на 12 кілометрів узбережжя Затоки тут лише три рятувальні вежі, але вони стоять порожні. Дозвіл на відкриття баз та пляжів видає селищна рада Затоки. Але відповісти, чому база та пляж без рятувальників отримали дозвіл приймати відпочивальників, нікому. Адже голова селищної ради у СІЗО за звинуваченням у корупції та замовному вбивстві, а секретар є утікачем. Усе що вдалося дізнатися, що роль рятувальників на пляжі мали би виконувати працівники пунктів прокату водної техніки. Утім, вони кажуть, учора через висоту хвилі не могли нічим зарадити.

"Ми ледь виплили, просто хвиля була нас накрила. Дітей порозкидало і рятувати нікому було, у них на базі немає. Припустимо, я рятувальник, у нас пункт прокату, ми всі рятувальники, ми навчаємося, а якщо база - діти відпочивають, у них навіть не було при базі нічого, ні кола, ні канатів, ні жилетів. Я просто навіть не встиг повернутися, одягнути на себе якісь рятувальні жилети, ласти, доводилося витягати вже цих дітей", - каже працівник прокату Павло Мартинюк.

На базі відпочинку, де перебували діти з Тернополя повідомили, що уся група напередодні одразу поїхала додому. Утім, коментувати готовність бази до приймання дітей відмовилися. Мовляв, від них вимагали лише надати проживання та харчування. Поліція відкрила провадження одразу за двома статтями: нещасний випадок та неналежний догляд за дітьми.

Вдалося з'ясувати особу четвертого загиблого відпочивальника з Хмельниччини - це 32-річний Дмитро Педасюк. Він приїхав на кілька днів провідати своїх батьків, які відпочивали на цій самій базі. Батьки забрали тіло сина напередодні і повезли на батьківщину.

У курортному селищі Затока під час купання на воді загинули двоє підлітків

У курортному селищі Затока під час купання на воді загинули двоє підлітків

Тіла загиблих дітей мають доправити до Тернополя сьогодні ввечері. А їхнього музкерівника - завтра. Також на завтра заплановані похорони.

А сьогодні у Тернополі схвильовані батьки зустрічали дітей зі шкільного ансамблю, які через трагедію завчасно виїхали з Затоки.

Дорослі кажуть, що ледь пережили цю ніч, бо до ранку не знали прізвищ тих, хто потонув у морі. Тому дітей одразу забрали тільки-но вони зійшли з автобуса, з журналістами спілкуватися не схотіли. Так само відмовилися спілкуватися з журналістами заступники директора та вчителька, які супроводжували дітей у Затоці. Директор школи провини своїх підлеглих не вбачає. Каже, діти зайшли під час шторму у море недалеко, лише, щоб сфотографуватися. Провину покладає на організаторів фестивалю, на який поїхали діти.

Тіла загиблих дітей сьогодні мають доправити до Тернополя

Тіла загиблих дітей сьогодні мають доправити до Тернополя

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація