Загадкове самогубство: у Сумах успішна студентка вистрибнула з 9-го поверху

Загадкове самогубство: у Сумах успішна студентка вистрибнула з 9-го поверху

Фото: pixabay.com

Дівчина страждала від анорексії.

19-річна дівчина випала з дев'ятого поверху будинку в Сумах. Урятувати їй життя медики не змогли, дівчина померла ще до приїзду швидкої, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дівчина мешкала у квартирі разом із батьками. Сусіди пригадують її як як тиху, милу і дуже тендітну. Родину називають хорошою, сама дівчина навчалася на другому курсі юридичного факультету та мала гарні оцінки. Однак викладачі кажуть, що майже рік дівчина чимось хворіла. "Були певні проблеми зі здоров'ям, вона повинна була зараз навчатися на третьому курсі, але 2014-2015 рік знаходилась в академвідпустці, в серпні поновилася. Зараз проблем жодних не виникало", - розповів заступник директора Інституту права СумДУ Володимир Семенов.

Правоохоронці з’ясовують причини загибелі дівчини, яка випала з дев’ятого поверху в Сумах

Правоохоронці з’ясовують причини загибелі дівчини, яка випала з дев’ятого поверху в Сумах

Правоохоронці упевнені, що це не нещасний випадок, а на фатальний крок дівчина зважилася свідомо, коли батьків не було вдома. "У кухні, звідки вона вистрибнула, була знайдена передсмертна записка, де вона просила пробачення у своїх батьків. За життя дівчина хворіла, у неї була анорексія – її вага складала 37 кілограмів", - розповіла інспектор сектору комунікації ГУ НП в Сумській області Марина Саббатовська.

У кімнаті дівчини правоохоронці знайшли порожні упаковки з-під пігулок, які вона, ймовірно, приймала для схуднення. Зі слів сусідів, упродовж останнього року вона стала стрімко втрачати вагу. Лікарі ж застерігають, що молоді люди нерідко виснажують свій організм пігулками для схуднення через нещасне кохання, образу чи через невдоволення зовнішністю. Іноді це призводить до незворотних наслідків в організмі. "У людини виникає порушення сну, погано сприймається дійсність, загальмовані реакції, можливі неадекватні ситуативні вчинки", - каже лікар-психіатр Олена Балинська.

Анорексія є суто психічним захворюванням, і якщо людина самотужки визнати хворобу не може – на допомогу їй мають прийти рідні та медики. Імовірно, 19-річна студентка таку допомогу вчасно не отримала. Чому – тепер з'ясовуватимуть правоохоронці.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація