Загиблий сумський "беркутівець" під час АТО врятував 150 заручників

Загиблий сумський "беркутівець" під час АТО врятував 150 заручників

У Сумах простилися з Олександром Ткаченком

Вояки, що побачили вже чимало смертей, ледь стримували сльози на похороні.

Загиблий правоохоронець із Сум Олександр Ткаченко під час АТО врятував 150 заручників. Під час звільнення Миколаївки саме він знайшов та евакуював із підвалу Будинку культури людей, яких терористи збиралися використати в якості живого щита, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Його вмінню знаходити сховані боєприпаси дивувалися навіть досвідчені мінери. Але сам він підірвався на протитанковій міні, яку перед втечею на дорозі заклали терористи.

Від важких травм Ткаченко помер у лікарні. Якби на міні підірвався автомобіль із великою кількістю військових, який їхав слідом, жертв могло б бути значно більше.

"Він завжди казав: я йду першим. І в цьому випадку він теж був першим. Вийшло так, що він урятував 30 чоловік", - розповіла речник управління МВС Сумщини Ельвіра Біганова.

У Сумах попрощалися із міліціонером Олександром Ткаченком

У Сумах попрощалися із міліціонером Олександром Ткаченком

Загиблий міліціонер над усе цінував єдність колективу. Саме тому так припав до серця бойовим побратимам і колишнім колегам по спецпідрозділу "Беркут".

"Між собою то "дідом", то "батєю". Дуже серйозна, хороша людина була. Він завжди говорив нашій молоді, що я до вас ставлюся, як до свого сина, бо ви практично однолітки з ним", - розповів командир взводу Володимир Туренко.

Труну із загиблим міліціонером пронесли повз управління МВС, де він прослужив 10 років. Ткаченка поховали з військовими почестями на Алеї Слави серед почесних громадян Сум. І посмертно присвоїли звання майора.

Як уже повідомлялося, загиблого під час АТО міліціонера поховали у формі "Беркуту".

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація