Загиблого під час теракту в Ніцці українця Базелевського ідентифікували за ДНК

Загиблого під час теракту в Ніцці українця Базелевського ідентифікували за ДНК

Фото: Reuters

Рідні вже прибули до Франції, аби забрати тіло хлопця для похорону.

Тіло загиблого під час теракту в Ніцці українця Михайла Базелевського ідентифікували за допомогою генетичної експертизи. Необхідні зразки напередодні надав брат, Він же і повідомив трагічну звістку матері, яка вже прибула до Франції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вона отримала візу та одразу ж вилетіла першим рейсом через Мінськ до Ніцци. В аеропорту її зустрічав син з дружиною та почесний консула України. Матері повідомили трагічну звістку, коли вона вже прилетіла. Старший син підтримував матір, як міг.

Аналіз ДНК підтвердив особу загиблого під час теракту в Ніцці українця

Аналіз ДНК підтвердив особу загиблого під час теракту в Ніцці українця

З аеропорту вони вирушили до кризового центру, де жінці вже офіційно повідомили про загибель сина і провели всі необхідні юридичні процедури. Також їй там надали психологічну допомогу. Попереду ще формальності щодо відправлення тіла в Україну. "Це буде зроблено якомога скоріше. Всі причетні організації працюють у посиленому режимі. Просто є певні адміністративні речі, які необхідно зробити", - пояснив перший секретар посольства України у Франції Микола Собко.

Михайло приїхав до Ніцци за програмою європейської інноваційної академії. Для цієї програми обирають кращих студентів з усього світу. Він мав зробити свій проект і ніби як продати його потенційним інветсорам. Загалом на цій програмі було двоє українців - Михайло приїхав з Канади, а другий українець, Влад Костюк, з Каліорнійського університету. Хлопці познайомилися і подружилися вже в Ніцці і в той трагічний вечір, як згадує Влад, вирішили разом подивитися салют. Вони пішли групою з восьми людей на набережну. Майже відразу після салюта на хлопців наїхала вантажівка. З восьми студентів цієї групи двоє загинули – Михайло і хлопець з Естонії. Влад отримав легкі поранення, але каже, що практично нічого не пам'ятає з моменту трагедії.

На даний момент вже ідентифіковано тіла 84 загиблих, хоча лікарі не вкилючать, що кількість жертв може зрости, бо чимало людей досі перебувають в лікарніх у критичному стані.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, білий вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією, і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброя. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайедж Булель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.

Кореспондент ТСН Євгенія Руденко

15_7_nice_2

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація