Закарпаття інтенсивно йде під воду, річки почали виходити з берегів

За даними МНС, відбулося різке зростання рівня води у річках Боржава, Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса.

У зв'язку з інтенсивними дощами на Закарпатті, що пройшли протягом останньої доби в гірських районах, відбулося зростання рівня води у річках Боржава, Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС України. 

Повідомляється, що в окремих місцях спостерігається вихід води на заплаву річок та підтоплення окремих ділянок автодоріг. Інтенсивний розвиток ситуації на окремих ділянках річок спричинив пошкодження берегів та недобудованих протипаводкових споруд.

В МНС також зауважили, що через захаращення гірських потічків, водовідвідних та придорожніх канав відбулося підтоплення 132 дворогосподарств, в тому числі 33 приватних житлових будинків у Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Воловецькому, Іршавському районах.

"Для відкачки та пропуску води, прочищення водовідвiдних та придорожніх канав на території населених пунктів та проведення інших протипаводкових робіт залучено сили та засоби цивільного захисту районних державних адміністрацій, підрозділи ДСНС, Національної поліції, дорожніх організацій, басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та місцеве населення", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними ДСНС, організовано постійний моніторинг за гідрологічною обстановкою в басейнах річок, де існує загроза підтоплення населених пунктів. Місцевими органами влади здійснюється інформування населення про розвиток паводкової ситуації.

Водночас, наголошується, що наразі у гірських районах інтенсивність опадів зменшилася. Спостерігається повільне зниження рівнів води у гірських притоках річок Тересва, Теребля Тячівського району та у місті Рахів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація